Volgers

zaterdag 7 januari 2017

Tussendoorprojectje

Hallo lieve lezers/lezeressen,

Mijn eerste blog van 2017. Dus op de valreep (mag nog wel, hè): de beste wensen voor 2017. Wat het jaar gaat brengen, zie ik vanzelf wel. De laatste 2 maanden vorig jaar moest ik wel rustiger aan doen. Gelukkig gaat het heel goed en is het vitamine D-tekort helemaal verholpen, het rustig aan doen bevalt me wel heel erg goed. Dat houdt vooral in: wat minder online, meer dingen doen die ik leuk vind. Hoe ik het precies vorm geef, laat ik over aan de tijd. Het hobbyen stopt zeker niet. En ik zal jullie hier laten zien waar ik mee bezig ben.
Jullie hebben zelfs nog het eea te goed van vorig jaar. Vlak voor de kerst wilde ik nog iets maken voor iemand die wel wat warmte kon gebruiken. Nu ben ik heel goed in cadeautjes bedenken waarvoor ik echt meer tijd nodig heb. Maar nu is het gelukt binnen de tijd. Ik heb het boek Breiprojecten van 30 minuten in huis. En daar staat een halswarmer in. Zo'n kleine colsjaal, gebreid met naald 10. Nu had ik geen wol in huis voor naald 10. Maar het patroon een beetje aanpassen is zo gedaan. Ik ging met 2 kleuren aan de slag en met naald 7.
En ja, ik had er echt meer tijd voor nodig dan 30 minuten. Maar het is leuk om zoiets te maken. Zo leuk, dat ik nog een keer in mijn voorraad dook en bij het roze een andere kleur zocht en 'm nog een keer maakte.


Ik vind ze echt heel leuk geworden. En de persoon in kwestie gebruikt ze ook. Zo leuk om te zien hoe blij iemand kan zijn met een klein cadeau.


Het geeft zo'n leuk, gemeleerd effect als je met 2 kleuren breit. Voor mij de eerste keer dat ik knoopsgaten breide. Veel makkelijker dan ik dacht. Dus zelfs nog iets bijgeleerd.

Na de Kerst had ik een week vrij. Heerlijk om mij-tijd te hebben en gewoon niets te moeten. Dus begon ik aan een muts voor mezelf. Inmiddels is-tie bijna af. Hier het eerste begin.


Ik maak deze muts van de bollen die ik van de zomer tijdens onze vakantie kocht. Het wordt niet alleen een sjaal, maar ook een muts. De rest van de muts laat ik jullie later zien. Voor nu nog een fijn weekend en tot de volgende blog!

8 opmerkingen:

 1. Voor jou ook een heel goed 2017 gewenst!
  Heerlijk warm lijken mij die colletjes, ze zijn leuk geworden.
  De muts wordt ook super, het is echt een luxe garen zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om te hooren dat weer beter met je gaat. Ik wens je een gezond, gezellig en creatief 2017. Een jaar om vooral dingen te doen en te maken waar je zin in hebt. Natuurlijk hoop ik dt je wat je maakt ook op je blog laat zien. Zoals de ene na de andere mooie col.
  Het garen waar je nu mee werkt is prachtig.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook nog de beste wensen voor 2017!
  Mooi garen bij die muts!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bienvenue sur la toile, c' est trés sympa tes tours de cou!! j' aime tes choix de couleurs bravo si tu aime le crochet aussi je t' attends sur mon blog j' ai lancé un défi grannys c' est tout les jeudi chacune poste ses réalisations ou ses avancées personnelles a bientôt j' espère biz et meilleurs voeux

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n haslwarmer lijkt mij ook wel wat. Voor als ik 's avonds mijn badjas aan heb en nog even naar beneden ga..... (niet lachen, is echt waar, ik houd van een warm halsje)
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook voor jou nog de beste wensen :) Lekker zo'n halswarmer. Je muts wordt mooi, prachtig die kleuren zo en de afgelopen dagen kwam hij al goed van pas, fijn dat-tie bijna klaar is ;)
  Growtjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook nog de beste wensen! Dat heb ik met borduren nou ook altijd staat er 3 uur per patroontje borduren. En ik ben dan veel meer tijd kwijt. Dat wordt een mooie muts.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele mooie halswarmers en die muts ziet er al veelbelovend uit!

  BeantwoordenVerwijderen