Volgers

donderdag 19 januari 2017

Mijn eerste (gebreide) muts

Ja, het is echt de allereerste. Jullie hebben al een klein stukje gezien in mijn vorige blog. En wie mij volgt op IG heeft al meer foto's zien langskomen. Afgelopen weekend was er tijd om wat foto's buiten te maken.


We waren dit weekend er even lekker tussenuit samen. Oa wat wandelingen gemaakt. Zo ook in Schin op Geul. Tegenover de kerk was een atelier. Achter het raam hing een prachtig schilderij die qua kleur perfect bij mijn muts past. Ik kon het niet laten om even met schilderij op de foto te gaan ;-).


Nog even van de voorkant. Het was leuk om 'm te maken. Niet al te moeilijk patroon. Wel m'n eerste 'gaatjesbreiproject'. Maar het werkte heerlijk, zolang ik door kon gaan op mijn rondbreinaald.


Het laatste stukje moest op 4 naalden, want deze rondbreinaald was niet zo geschikt om het draad tussen de steken door te trekken. En als ik ergens toch wel een hekel aan heb (lees: absoluut niet goed kan), dan is het breien op 4 naalden. Maar... het is gelukt. Het allerleukste is gewoon de kleuren die elke keer tevoorschijn komen. Groen-blauw-paars-blauw-groen-andere kleur blauw.


Ondanks het dunne garen is het heerlijk om 'm te dragen. Het kriebelt niet, geeft lekkere warmte (mits het niet heel hard waait). Ik ga van dit mooie maaksel genieten. Van de rest ga ik nog een 'gaatjessjaal' breien. Want ik vind die gaatjespatronen toch wel heel leuk om te breien. Jullie zien dat vanzelf.

6 opmerkingen:

 1. Dat is en mooie muts en hij staat je ook nog eens super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is mooi en je kunt hem meten goed gebruiken, leuk een binpassende sjaal :)
  Ik ben benieuwd naar het kleurenverloop bij de sjaal, veel breiplezier, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n mooie muts en erg knap met de gaatjes erin. De kleuren zijn ook echt erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt gelijk, die muts staat prachtig bij het schilderij! (en andersom ook, hihi)
  Leuk is dat, he, dat gaatjes breien. Grappig dat ik veel liever met 4 naalden brei, terwijl jij beter uit de voeten kan met de rondbreinaald. Succes met de sjaal.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet dringend die breinaalden eens uitproberen! Mooi!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind hem heel mooi staan bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen